2012-03-28

Unga förmågor

Det var flickor i sina tidigaste tonår som var huvudpersoner på vårt senaste medlemsmöte. Det började med att 13-åriga Cecilia Djerf fick ta emot förstapriset i tävlingen "Häftigaste sportlovsbilden". Sparktåget med nio personer hade hon fotograferat i Funäsdalen. Tävlingen var anordnad tillsammans med studieförbundet Vuxenskolan.
Två flickor från Lorensbergaskolans sjuor visade sedan vad de brukar åstadkomma med kamera. Astrid Ulveström gillar mest blommor och landskap, gärna i motljus. De motivområdena lockar även Frida Holmberg. Hon visade dessutom porträttbilder, bl.a. på sin lillebror samt en del abstrakta bilder.

Alla tre använder avancerade digitala systemkameror och dom visade sig behärska den tekniska biten bra. Bildvisningen skedde också digitalt.

Flickornas val av motiv och deras bildskapande imponerade, liksom den avspända visningen. Många riktigt bra bilder fanns i deras lagom stora bildmapp. Det är modiga ungdomar som vågade visa sina personliga uttryck för det 20-tal besökare som fanns på plats under kvällen. Vi hoppas på ett återseende av de trevliga unga fotograferna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar