2017-02-15

Klubbmästerskap 2017

På kvällens årsmöte offentliggjordes även resultatet från klubbmästerskapet 2017 (med bilder från 2016). Även detta år deltog 16 fotografer med 61 bilder, även om det delvis var helt andra fotografer och såklart helt andra bilder.

 (klicka på bilden för att se den större)

Bilderna tvättades på alla information och gavs ett slumpmässigt nummer innan de skickades till juryn, som för denna omgång var Gagnefs Fotoklubb. De ska också ha ett mycket stort tack! Nedan följer deras redogörelse (namnen på fotograferna ditsatta i efterhand, de fick aldrig Gagnefs FK).


Hej alla glada fotografer

Det har varit ett nöje att titta på och bedöma era bilder. Många bilder av hög kvalitet har vi fått lov att rata eftersom endast tio bilder skulle tas ut och kommenteras. Vi har haft en intressant kväll med många givande diskussioner.

Vi som bedömt tävlingen är Peter Reichel, Anders Pärsing, Lars Jonsson, Ingvar Åhslund, Göran Lingestål, Ragnar Nyberg och Jan Forsmark.


Plac. 10

Bild 42 – Jan-Olov Hedblad
Skarpt och vackert porträtt av lejonhannen. Mycket behaglig färgskala. Härlig ögonkontakt.


Plac. 9

Bild 54 – Mary-Anne Mahlberg
Fotografen har haft bra timing och tryckt av i exakt rätt ögonblick. Även här är färgerna bra och bakgrunden är behagligt oskarp. Blicken säger allt.


Plac. 8

Bild 44 – Tobbe Arnesson
Riktigt bra reportagebild. Dammet och motljuset lyfter bilden. Vi hade lite delade meningar om hästhuvudet i förgrunden stör eller tillför. De flesta av oss vill ha huvudet med och vi tycker att man som betraktare blir mer involverad i händelsen och att det bidrar till bildupplevelsen.


Plac. 7

Bild 16 – Jan-Olov Hedblad
Vid första anblicken är det en riktigt absurd bild. Behagliga färger där de röda fläckarna sticker ut. Fint blänk i ögat. Vita oskarpa fläckar upplevs ofta som störande och drar till sig blicken på ett negativt sätt. Här störs vi dock inte av fläckarna i bakgrunden utan ser det en miljöbeskrivning som även visar närvaron av flera tranor.


Plac. 6

Bild 8 – Ove Pettersson
Ett välkänt motiv. Bildens stora fördel är att vattenfallet har olika struktur i de olika partierna. Den vänstra delen förmedlar verkligen vattnets fart och kraft. Positivt att personen håller ut armarna.


Plac. 5

Bild 29 – Ronnie Persson
Kvällens mest omdiskuterade bild. Bara det ska fotografen känna sig riktigt  nöjd över. Bilden vandrade lite upp och ner i resultatlista under kvällen.
Färg, kontrast och skuggor tillsammans med en rejäl portion action ger en annorlunda bild. Annorlunda i en positiv bemärkelse. Personens hållning, skateboarden och dess skugga ger dramatiken som behövs.


Plac. 4

Bild 53 – Linus Jern
Fin inramning och ett vackert ljus. Den mänskliga närvaron ger en bra storleksreferens.


Plac. 3

Bild 25 – Stina Montelius
Flera i juryn har egna erfarenheter av hur svårfotograferad den här byggnaden är. Här har dock fotografen fått till en bra komposition i ett modellerande ljus. Många detaljer samverkar bra. Linjerna leder in blicken till den lilla röda människan som är oerhört väsentlig för bilden.


Plac. 2

Bild 46 – Ove Pettersson
Få färger och ett fantastiskt skuggspel som ger fina diagonaler i kompositionen. Människornas skuggor går fint över i stolparna och deras skuggor. Mittenpersonens böjda ben ger en bra rörelse i kompositionen och gör att den inte blir statisk.


Plac. 1

Bild 31 – Tobbe Arnesson
Vinnarbilden väckte absolut flest frågor av samtliga bilder. Här har fotografen lämnat mycket kvar till oss betraktare. Det gör att du kan betrakta bilden länge och den väcker din nyfikenhet. Dessutom finns en underton av humor i bilden. Förutom dessa starka ingredienser så har fotografen fått till en ren komposition med fina ytor och linjer.
STORT GRATTIS.


Hoppas att vår bedömning och våra kommentarer visat vad vi sett i era bilder och förhoppningsvis även ger er något konstruktivt.

Tack för oss, det har varit ett sant nöje.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar